Online játék

Játékszabályok
 


A játék célja és menete

a) játék célja minél több széria megszerzése. Egy szériát több (min. 3) azonos színű cukorkák egymás mellé tologatásával -vízszintesen vagy függőlegesen - a szomszédos párok cserélgetésével érjük el.
b) A játék csak azokat a cukorkákat engedi kicserélni, amikkel széria keletkezik.

Pontozás

c)a cserénél a széria elérésekor kapsz pontokat
d) az első körben az első 3 cukorka szériába rakásánál kapsz 6 pontot (mindegyik cukorkáért 2 pont jár)
e) minden rákövetkező cukorkáért a szériában az előző cukorka értékének kétszerese jár (pl. 2+2+2+4 a négyesért vagy 2+2+2+4+8 az ötösért stb. )
f) a pontok összeadásával a szériában lévő cukorkák eltűnnek és a felettük lévő cukorkák kerülnek a helyükre.
g) ebben a pillanatban a játék összesíti a kirakott szériákat, az első 3 cukorka értéke ilyen szériában 2 ponttal megnövekszik és a rákövetkező cukorkákért a szériában ismét az előző cukorka értékének kétszerese jár
h) a széria kirakása automatikusan addig folytatódik, amíg a játék már nem talál kirakható szériát a legördülő cukorkákból.
i) a játék a hiányzó szabad területet a cukorkák véletlenszerű kiválasztásával automatikusan pótolja és így folytatódik a szériakirakás, viszont így már az első 3 cukorka csak 1 pontot kap, s a rákövetkezők meg az előző cukorka dupláját. (lásd feljebb levezetve)
j) Abban az esetben, ha a játék a véletlenszerűen kiválasztott cukorkákból sem talál kirakható szériát, lehetőséget ad a játékosnak egy új váltásra.
k).A játék 10 ilyen váltás elérése után végződik.